Appelkruimeltaart met kokos crumble


Het deeg voor de bodem moet minimaal een uur in de koelkast rusten. Houdt hier rekening mee als je de appelkruimeltaart wilt gaan maken.
De taart heb ik gemaakt in een springvorm van 16 cm. Je kunt ook een grotere springvorm gebruiken, maar dan wordt de taart iets lager dan op de foto.
De taart kun je na het bakken in de koelkast bewaren of eventueel per stukje invriezen.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden! 


Ingrediënten:
Deeg:
100 gr amandelmeel
30 gr stevia
50 gr gesmolten roomboter
1 ei
1/2 tl vanille extract
1/4 tl zout
1/2 tl maizena
Vulling:
1 Elstar appel
25 gr noten
20 gr stevia
Cumble:
50 gr van het deeg
15 gr kokosmeel
10 gr Stevia


Bereiding:
voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu een springvorm (16 cm) en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten). Snijd vervolgens de appel en noten in stukjes en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de vulling toe aan een grote kom. Meng dit goed door elkaar en zet de kom opzij.

Pak nu het deeg uit de koelkast en leg 100 gram van het deeg apart voor de crumble. Leg het overige deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller uit tot ca. 1 cm dikte. Leg de lap deeg in de springvorm en druk het goed aan. Maak een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog.

Verdeel vervolgens de appel en noten vulling gelijkmatig over de bodem. Pak nu het apart gelegde deeg en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de crumble toe aan een kom. Meng de inhoud van de kom met een vork door elkaar om de crumble te vormen. Gebruik eventueel je handen om nog kleinere kruimels te vormen.

Verdeel de crumble over de vulling en bak de appelkruimeltaart 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dek de taart vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20-25 minuten. Snijd na het bakken in 8 stukken en genieten maar!


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!



2020-2021 Ann.sFood