Gebakken sint jacobsvruchten en gedroogde ganda ham
Ingrediënten voor 4 personen:
8 sint-jacobsvruchten
1 klontje boerenboter
4 sneetjes Ganda ham
Voor de saus:
1 teentje look
60 cl melk
20 cl room
1 takje tijm
Bereiding: Voor de saus: Meng de ingrediënten voor de saus en laat die een half uur trekken op net onder kookpunt. Verwijder de tijm en mix glad.
Voor de gedroogde ganda ham leg de sneetjes op een bakblik bekleed met bakpapier en ze bak 30min op 110° in de oven.
Draai om en bak ze nog eens 30min(kan iets minder dus hou ik de gaten dat ze niet verbranden)
Bak de drooggedepte sint jacobsvruchten in een flinke hoeveelheid bruisende boter in een antikleefpan, 1 min goudbruin.
Draai om en herhaal. De kern wordt zo zacht gegaard, maar blijft glazig. Kruid met peper en grof zeezout
Haal meteen uit de pan en dien op.
Afwerking: doe 2 eetlepels saus in een warm diep bord, leg er 2 sint -Jacobsvruchten en werk af zoals op foto. Ik gebruikte cresson en cress.
Succes en smakelijk!
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!