Mousse van kabeljauw - rucola spinazie creme en krokantje met wasabi



Ingrediënten:
Voor de mousse van kabeljauw:
160 g kabeljauw
160 g gevogeltebouillon(1/2 bouillonblokje aangevuld met water samen 160gr)
1/2 mespuntje cayenne
190 g opgeklopte room
1 blaadje gelatine (ca. 3 g/blaadje)

Voor de crème:
2 el rucola, gehakt
2 handenvol spinazie
3 el gevogelte bouillon
2 eiwitten
Verse peterselie enkele blaadjes spinazie

Voor het krokantje met wasabi:
1 brickdeeg velletje
1cm wasabi pasta
1 eiwit
p&z


Bereiding:
Voor de mousse van kabeljauw:
Pocheer de vis in de gevogeltebouillon tot hij gaar is. Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water. Mix de nog warme kabeljauw glad met de gevogeltebouillon, de cayenne en het citroensap. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spatel er de halfopgeklopte room door. Vul de vormpjes of doe in de vorm. Laat opstijven in de koelkast.

Voor de crème: Kook de spinazie met de rucola kort op in hevig kokend water. Koel af in ijswater, laat uitlekken. Mix glad met de overige ingrediënten. Werk af met verse peterselie en bladje spinazie

Voor het krokantje met wasabi:
meng het eiwit met de wasabi en kruid met p&z, strijk het mengsel op het brickdeeg. Bak af aan 180° C hou het deeg in de gaten bakken gaat snel, +-10min.

Dresseer zoals op foto.

Voor de bolletjes te maken gebruikte ik onderstaande vorm, maar je kan natuurlijk altijd quenelletjes maken met twee eetlepels voor een voorgerecht of 2 koffielepels voor een hapje. Hierbij een filmpje om quenelletjes te maken: https://www.ah.be/allerhande/video/R-V1324815/quenelles-maken 


Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!

Succes en smakelijk!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020-2021 Ann.sFood