Torentje van zalmtartaar met krokantje met wasabi
Ingrediënten: 2 personen
100 g Verse zalm, zonder vel en zonder graten
160 g gevogeltebouillon(1/2 bouillonblokje aangevuld met water samen 160gr)
1 kleine sjalotjes, fijngehakt
begin met 1 koffielepel Worcestershire® saus proef en voeg toe naar je eigen smaak
idem voor de Tabasco® begin met 3 drupjes en voeg toe naar je eigen smaak
een beetje Fleur de sel
1 eetl olijfolie
een beetje sap van citroen
1 eetl platte peterselie, fijngesneden
Voor het krokantje met wasabi:
1 brickdeeg velletje
1cm wasabi pasta
1 eiwit
1 eetlepel gedroogde basilicum of 1 eetlepel verse basilicum fijngesneden
p&z
Fleur de sel
Bereiding:
Voor het krokantje met wasabi:
meng het eiwit met de wasabi, basilicum en kruid met peper en fleur de sel, strijk het mengsel op het brickdeeg.
Bak af aan 180° C hou het deeg in de gaten bakken gaat snel, +-10min.
Voor de zalmtartaar:
kook de zalm gaar in gevogelte bouillon. laat de zalm afkoelen. Hak de zalmfilet, doe deze in een kom en voeg de gehakte sjalotjes en de platte peterselie toe. Voeg dan naar smaak Worcestershire®-saus, Tabasco, peper en fleur de sel toe en meng met een vork. Giet er de olijfolie beetje bij beetje bij en blijf mengen. Werk af met citroensap. Kruid bij naar smaak.
Afwerking:
Leg een krokantje in het midden van een bord. Schik er een portie zalmtartaar op. Schik er terug een krokantje op en vervolg met een portie zalmtartaar. Dek af met een krokantje.
Maakte je dit of een andere receptje? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een review achterlaten!
Succes en smakelijk!
© 2020 - 2021 Ann.sFood